De lessen

De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Men kan elk moment instromen.

Je bent altijd van harte welkom om een GRATIS PROEFLES te komen nemen, zodat je kunt ervaren wat Tai Chi en Tai Chi Tao inhouden. Neem hiervoor vooraf contact met mij op.

Hoe ziet een les eruit?

We beginnen de les met wat ‘losmaak-oefeningen’ en ontspanningsoefeningen.
Hierna volgen de basisoefeningen. Dit houdt in, dat de basisprincipes van de Tai Chi zoals bijv. een goede lichaamshouding en lichaamsbewustzijn, ontspanning, balans, concentratie, aan de orde komen.

Daarna zal het per groep verschillen wat we gaan doen: Tai Chi Tao oefeningen of een van de vormen. Wat ik belangrijk vind, is dat het allemaal in een plezierige en ontspannen sfeer gebeurt waar ook humor aanwezig is. Er wordt ook regelmatig in tweetallen gewerkt. Dit is niet alleen heel leerzaam wat betreft de oefeningen en ons reactiepatroon op anderen, maar ook heel leuk. Uiteraard kan dat anders zijn nu in dit coronatijdperk. Dan is het afhankelijk van de coronamaatregelen die we dienen te treffen en waar we ons aan de richtlijnen van het R.I.V.M. dienen te houden.

Verder is het te allen tijden belangrijk, dat je binnen je persoonlijke grens blijft met de oefeningen. Hoewel ik probeer zo goed mogelijk het proces te begeleiden, blijft iedereen zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de oefeningen. Het is dus belangrijk ook tijdens de les naar je eigen lichaam te luisteren.

Kleding

Om de oefeningen optimaal te kunnen uitvoeren, adviseer ik loszittende kleding en platte schoenen met een soepele zool.

Lestijden

De lessen vinden wekelijks plaats op donderdagochtend.

  • 9.30 tot 10.30 uur
  • 11.00 tot 12.00 uur

Een gemiste les kan in overleg altijd ingehaald worden.
Veelal worden de schoolvakanties aangehouden.