Over Lotus van Meidao

Ontstaan

Alweer 27 jaar geleden kwam ik in aanraking met Tai Chi en Tai Chi Tao. Mijn eerste reactie was: “Wow! Hier wil ik meer van weten!” Het leek op karate, maar met het grote verschil dat je Tai Chi en Tao Tai Chi tot op hoge leeftijd kunt blijven doen. Vanaf dat moment is mijn enthousiasme alleen maar groter geworden. Het heeft mij, naast een gezonder lichaam en meer balans, nog zoveel meer gebracht. Een daarvan is bijv. meer rust. Dagelijks Tai Chi dan wel Tao Tai Chi oefeningen doen, heeft nog steeds goede effecten op de lichamelijke klachten die ik had in mijn gewrichten en mijn rug. Bovendien maakt het mijn lichaam energiek en mijn hoofd leeg.

En de ontdekkingsreis gaat nog steeds door. Elke keer ontdek ik weer nieuwe lagen en krijg ik weer nieuwe inzichten, die ervoor zorgen dat ik meer en meer in mijn eigen basis kom. Hierdoor functioneer ik meer als één geheel en ben ik flexibeler. Met mijn lessen wil ik anderen de schoonheid van de Tai Chi aanreiken en hun het zelfde gevoel van ontspanning en plezier laten beleven dat ikzelf ervaar. Het is een gereedschap, waarmee je jezelf kunt vitaliseren en ontspannen en je gezondheid kunt bevorderen.

Over mijzelf

Margot Custers - Lotus van Meidao

Als basis heb ik een studie fysiotherapie en sportmassage gedaan. Ik merkte tijdens die studie, dat ik alleen mensen aan het helpen was die al ziek waren. Maar ik was op zoek naar méér dan dat. Ik werd veel enthousiaster door de Chinese benadering van ziek zijn: beter voorkomen dan genezen. Daarom ben ik vele jaren later, nadat ik mijn 6 kinderen gekregen had, in Tilburg de BOCAM opleiding gaan volgen. Daarnaast heb ik vele workshops gevolgd bij verschillende Tai Chi leraren, waaronder William CC Chen, Jan Langendijk, Paul Lam, Li Jun Feng, Ton Duijvestein, Jan Snel en en Thierry d’ Alibert.
Ik geef les voor de gemeente Bergen  in het Torensduin in Egmond aan Zee. Daarnaast geef ik verschillende workshops, alleen of in samenwerking met anderen. Ook ben ik opgeleid als massagetherapeut. Ik ben ademcoach en NLP Coach.

Recentelijk ben ik afgestudeerd als muziekagoog.

De rode draad door heel mijn werkzame leven is, dat ik mensen gereedschap wil aanreiken, waarmee ze zelf aan de slag kunnen om de kwaliteit van hun eigen leven te verbeteren.

Bij vragen, neem contact met mij op.